EO op zondagochtend

Programma's die het hart raken

We zijn overtuigd van Gods liefde voor iedereen én van de kracht van het Evangelie. Met onze programma’s willen we mensen in beweging brengen. We willen een plek bieden om samen te komen, om te delen en om geïnspireerd te raken door een ontmoeting, een lied of een overdenking. We willen verhalen maken waarin geloof, hoop en liefde centraal staan. Dit doen we in samenwerking met de verschillende kerkgenootschappen in Nederland. Zowel voor mensen die zoeken, als voor de mensen die het geloof willen delen. Als EO willen we ervoor zorgen dat niemand ver hoeft te zoeken.

Ook tijdens onze programma's op zondagochtend vertellen we verhalen over Gods liefde voor iedereen. Dit willen we graag blijven doen. Help mee! 

Ja, ik geef een gift

Zondag om 8.55 uur | Ik mis je
Aan het graf van een geliefde, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Toch worden juist op deze plaats veel hoopvolle verhalen gedeeld. Verhalen vol leven; over eerste ontmoetingen, liefde en bijzondere herinneringen. Verhalen over blijdschap en verdriet, ziekte en gezondheid, het verleden en de toekomst. Ik Mis Je brengt deze verhalen dichtbij. Presentatoren Arjan Lock en Minella van Bergeijk praten op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op?

Zondag om 9.20 uur | Zie je zondag!
In het EO-programma ‘Zie je zondag!’ gaat presentator Marleen Stelling op zoek naar de kracht van de kerk. Waarom zou je anno 2019 bij een kerk willen horen? Marleen duikt in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. “Overal in Nederland komen mensen samen in de kerk om hun geloof in God te delen. Op zondagochtend, maar ook doordeweeks”, zegt Marleen. “Ik ga ontdekken wie die mensen zijn en wat hen met elkaar verbindt.”

Zondag om 11.30 uur | EO Metterdaad
Al meer dan 45 jaar zet EO Metterdaad zich vanuit haar christelijke identiteit in voor een wereld zonder armoede en onrecht. Dat doet zij door het delen van hoopvolle verhalen en het werven van fondsen voor wereldwijde hulp. Het programma - dat nood een gezicht geeft en hoop een stem - is elke zaterdagavond én aan het begin van de zondagmiddag te zien op NPO 2.

Zondag om 11.45 uur | Nederland Zingt Dichtbij
‘Nederland Zingt Dichtbij’ is een programma met muziek, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking. Presentator Jurjen ten Brinke ontmoet elke aflevering een gast met wie hij een dag optrekt. “Je zou de insteek van het programma kunnen omschrijven als: dichtbij God en dichtbij mensen”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. “Dat zie en hoor je terug in de ontmoetingen, gesprekken, Bijbelverhalen en de liederen.” De vertrouwde samenzang vanuit kerken door het land én de Bijbelse overdenking sluiten naadloos aan bij de thema’s die in het gesprek naar voren komen.