Christelijke omroep

Elke dag christelijke tv en radio bij de EO

De EO is een eigentijds mediabedrijf en maakt deel uit van het publieke bestel. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, willen we verhalen vertellen over God en het volgen van Jezus. Verhalen die mensen raken. Die de wereld in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven. Want; kijk... Kijk om je heen! Die wereld kan wel wat meer liefde gebruiken. Deze boodschap dragen wij onder andere uit in onze tv- en radio-programmas's.

Christelijke televisie

Bij de EO vind je tv-programma's die zijn ontwikkeld van een verlangen om mensen te bereiken met het Evangelie, maar ook om andere christenen te bemoedigen, te prikkelen, op te bouwen en te laten genieten. 

Een kleine selectie van christelijke televisieprogramma's vind je hieronder. Naast deze programma's maakt de EO nog veel andere programma's. Dit zijn ook vaak programma's waarin God of geloof niet duidelijk aanwezig lijken. Echter, ook deze programma's zijn gemaakt vanuit het verlangen iets van Gods Koninkrijk te laten zien. Bijvoorbeeld Zijn mooie schepping in de natuurseries.

>> Met jouw hulp kunnen we als EO christelijke televisie mogelijk blijven maken. Help ons daarom en word EO-lid. Ben je al lid? Een extra gift is meer dan welkom. <<

Christelijke tv-programma's op NPO 2 zijn o.a:

Adieu God?

In Adieu God gaat Tijs van den Brink in gesprek met BN'ers die ondanks hun christelijke opvoeding de kerk hebben verlaten. In open gesprekken probeert Tijs achter de oorzaak hiervan te komen. Want is het feit dat deze mensen de kerk hebben verlaten een confronterende spiegel voor christenen of ligt de oorzaak elders?  Een televisieprogramma dat aanzet tot nadenken.
>> Elke zondag om 23.35 uur op NPO 2

Ik Mis Je

In Ik mis je hebben Marleen Stelling en Arjan Lock bijzondere ontmoetingen met mensen die te maken hebben gehad met verlies. De kernvraag in Ik mis je is: wat troost je als je verdriet hebt?
>> Elke zaterdag 19.15 uur en zondag 8.55 uur op NPO 2

De Verandering

In De Verandering ontmoet presentator Mirjam Bouwman mensen die een bijzondere verandering hebben meegemaakt en waarin het geloof een heel belangrijke rol speelt.

De Verandering is voor veel mensen een eye-opener en/of bemoediging, want hier worden de geloofsgesprekken gevoerd die anders vanuit uitgemakkelijkheid worden vermeden.
>> een nieuwe serie afleveringen wordt geproduceerd

Nederland Zingt 

Elke week genieten mensen op zaterdagochtend en -avond en zondagochtend van koor- en samenzang van geestelijke liederen. Dit christelijke tv-programma bouwt mensen op in hun geloof en biedt hoop en troost.
>> zaterdagochtend en -avond, zondagochtend op NPO 2

Christelijke EO radio-programma's zijn o.a:

Muzikale Fruitmand op NPO Radio 5: Elke zondag van 20:00 tot 22:00 door Tjitske Volkerink. De Muzikale Fruitmand is hèt verzoekprogramma voor alle leeftijdsgroepen met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen.

Zin, zout en regen op NPO Radio 5: Elke zondag van 19:00 tot 20:00 door Petra de Joode. Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Groot nieuws op NPO Radio 5: Elke zondag van 08:00 tot 09:00 door Andries Knevel. Met Groot Nieuws start u elke zondag met mooie liederen & een meditatie.