De Evangelische Omroep

Mediabedrijf met een missie

We willen als mediabedrijf zo veel mogelijk mensen het christelijke geloof laten ervaren. We brengen het Evangelie dichtbij en delen de veelkleurigheid van God. Met de regel 'Als je gelooft' zoeken we de verbinding. 

Onze cultuur: gelovig, bewogen en bevlogen

Wij geloven in de woorden van God en in de daden van Jezus. Wij zijn overtuigd van Gods liefde voor iedereen.
Wij zijn bewogen. Met ziel en zaligheid vertellen we verhalen. Verhalen die de wereld in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven.
De wereld kan wel wat meer liefde gebruiken. Dat drijft ons om er voor zoveel mogelijk mensen te zijn. Daarvoor zijn we bevlogen.

Onze waarden: Hoopvol, onderscheidend en inclusief

Wij geloven dat geen enkele situatie hopeloos is. Daarom laten we hoopvolle verhalen horen die mensen inspireren. God leert ons om anders naar de wereld, onszelf en de mensen om ons heen te kijken. Die blik kleurt onze verhalen. Daarin zijn we onderscheidend. Iedereen is anders en God houdt van iedereen. Daarin zijn we als EO inclusief.

Wij hebben jouw steun nu nodig

In 2020 kijkt de overheid opnieuw naar de ledenaantallen en neemt beslissingen met betrekking tot zendtijd. Het aantal leden heeft nog altijd grote invloed op de zendtijd de komende jaren. Daarom hebben we jouw steun, als lid van de EO, juist nu nodig.
Met elkaar zorgen we zo voor een christelijk geluid in de Nederlandse media. Een publieke omroep zonder EO betekent minder ruimte voor het christelijk geloof op radio, tv en online.