Per 1 januari stopt de EO met de Samen Geloven App. Het laatste thema in de app verschijnt rond advent/ kerst. De app heeft helaas te weinig gebruikers om door te kunnen gaan. 

De EO lanceerde de Samen Geloven App drie jaar geleden, in het najaar van 2014. De EO wilde hiermee nieuwe manieren bieden om het geloof vorm te geven binnen een gezin, passend bij de drukte en dynamiek van het dagelijkse gezinsleven. Emiel Hop, eindredacteur van de app: “We wilden gezinnen ondersteunen om hun geloof samen vorm te geven.“

Afgelopen 3 jaar heeft de Samen Geloven App tientallen thema’s uitgebracht en veel positieve reacties gekregen. Helaas valt het gebruik erg tegen. Met enkele honderden gebruikers per maand is de ontwikkeling van nieuwe thema’s en de techniek erachter niet meer te bekostigen. “Het was mooi om oude content van de EO een tweede leven te geven. We hebben er met veel plezier aan gewerkt en vinden het uiteraard erg jammer om te stoppen met de app”, aldus Emiel.

Samen bezig met Gods Woord

Wil je toch graag samen met je gezin bezig zijn met Gods Woord? Kijk dan eens naar de Samenleesbijbel. Deze gezinsbijbel in gewone taal heeft 500 pagina’s aan extra’s, waardoor kinderen en (groot)ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

Voor je persoonlijke dagelijkse Bijbelse voeding op je smartphone kan je terecht bij de Bijbel Open App. In deze app krijg je iedere dag een video-meditatie van Ds. Arie van der Veer, een korte overdenking uit een Bijbels dagboek en een prachtig lied van Nederland Zingt.