Christendom en seksualiteit

Hoe ga je om met seks volgens het christendom?

Wat staat er in de Bijbel over seks?

In de Bijbel begonnen veel problemen eigenlijk bij verleidingen. Al in het prille begin bij Eva, die daarna ineens 'de vrouw die Gij mij gegeven hebt'werd. Verleiding was ineens niet meer iets moois maar iets waarmee de man in de val werd gelokt. Vervolgens was ook kinderen baren iets heel pijnlijks geworden. In de Bijbel zien we ook allerlei excessen zoals overspel, misbruik, schoondochters met schoonvaders...

'Seks is snacken geworden'

Gelukkig zitten er ook andere, mooie, kanten aan seks. En jongeren verdienen het om die te horen: seks is wél mooi. Veel jongeren zien vaak de niet zo mooie kant van seks. McSeks, zo heet een boek over de pornoficatie van de samenleving. Seks is snacken geworden, iets wat je eerst uitprobeert voordat je het echt gaat doen, want het moet wel 'lukken'. Seks is iets wat je moet leren. Niet enkel de technische kant maar meer nog het hele spectrum eromheen van waar gezonde relaties aan voldoen. De Bijbel heeft daar mooie richtlijnen voor gegeven  in 1 Korintiërs 13: Liefde is geduldig, niet grof, niet zelfzuchtig. 

Cover SneksMeer weten over hoe om te gaan met seksualiteit en het christendom?

Wil je meer lezen over seksualiteit en het christendom? Wil je weten hoe anderen omgaan met seks, het geloof en de Bijbel? Vraag dan gratis het boekje S(n)EKS van de EO aan. In het boekje staan handige tips, weetjes en onderwerpen van jongeren, ouderen, wetenschappers en experts over seksualiteit en het christendom. 

Vraag boekje S(n)EKS gratis aan!