Een periodieke schenking aan de EO

Vertel het verhaal door

Wil jij de Evangelische Omroep financieel steunen? Dan is het aantrekkelijk om een periodieke schenking af te sluiten.

Een periodieke schenking betekent dat je minimaal vijf jaar een vast bedrag aan de EO doneert. Dit leg je vast in een overeenkomst met ons, waardoor het gehele bedrag aftrekbaar is van jouw inkomstenbelasting*. De overeenkomst eindigt automatisch na afloop van de door jou opgegeven periode, of bij overlijden van jijzelf of jouw partner. 

Het afsluiten van een periodieke gift kan gemakkelijk via een 'onderhandse schenkingsovereenkomst'. Daar hoeft geen notaris aan te pas te komen.

*Het belastingvoordeel is afhankelijk van jouw inkomen, het inkomen van jouw fiscale partner en de leeftijd van jullie beiden. Dit voordeel kan wel oplopen tot 49,50%. Het inkomsten belastingvoordeel kun je berekenen met de ANBI Schenkcalculator.

Wil jij een schenkingsovereenkomst van de EO?

Dat kan, klik dan op de volgende link: Download hier de digitale overeenkomst als PDF

Print het formulier uit en vul jouw gegevens in. Na ondertekening kan je de overeenkomst sturen naar schenken@eo.nl of per post naar onderstaand adres. 

Na ontvangst vullen wij onze ontbrekende gegevens in en sturen wij het originele exemplaar naar jou retour voor jouw eigen administratie. Wij bewaren zelf een kopie.

Evangelische Omroep
Antwoordnummer 21900
1200 VX Hilversum

Je kan er ook voor kiezen om onze brochure Periodiek schenken aan te vragen. Hierin vind je meer informatie en kan je thuis alles op je gemak nalezen. De schenkingsovereenkomst wordt met de brochure meegestuurd.
Vraag de brochure Periodiek schenken aan

Vragen over periodiek schenken?

Neem dan contact op met het klantencontactcentrum van de EO: 035-2210022 of mail naar schenken@eo.nl (ook voor het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek).